Dit is dé behandeling voor mensen die snel resultaat willen!

TCA-peeling is een medium chemische peeling die zorgt dat het bovenste dode huidlaagje snel afschilfert. TCA (trichloorazijnzuur) is een chemische stof waardoor de bovenste laag van de huid afsterft en je  een frissere, strakkere en jonger ogende huid krijgt. Een TCA-peeling is dé uitkomst voor klanten met verschillende huidproblemen, zoals:

 

 • Huid met fijne lijntjes
 • Zonbeschadiging
 • Oppervlakkige pigmentatie
 • Rokershuid
 • Vale huid
 • Acné (mits zonder open wondjes)
 • Acné littekens
 • Dikke grove huid, grove poriën

 

TCA-peeling vernieuwt het bovenste huidlaagje en verdunt de huid. Hierdoor blijft er minder talg achter en is er minder kans op talgverstoppingen in de huid. Ook ondiepe littekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken en een onzuivere huid kun je aanpakken met een TCA-peeling. Omdat deze chemische peeling de bovenste huidlaag laat afschilferen, verminderen deze huidaandoeningen aanzienlijk en ziet de huid er na de behandeling veel frisser, fijner, stralender en jonger uit!

Voor deze speciale behandeling heb ik een opleiding gevolgd en heb ik de vaardigheden en ervaring om deze specialistische behandeling veilig uit te voeren!

 

In mijn salon gebruik ik TCA-peelings van 12,5%, 15% en 20% waarbij ik het percentage aanpas aan uw huid. Alles boven dit percentage moet ik overlaten aan klinieken met gespecialiseerde artsen, omdat deze hoger geconcentreerde peelings schade zouden kunnen geven aan uw huid.

Om een goede, veilige en gespecificeerde behandeling te geven voor uw huid, wil ik uiteraard eerst een goed beeld van uw huid en uw wensen krijgen. Doormiddel van een korte intake, zal ik een passend behandelplan maken en bespreken welk percentage voor u het best geschikt is, evenals het aantal behandelingen, om een optimaal resultaat te behalen. Tijdens deze intake, zal ik ook bij u testen  (op een stukje huid achter uw oor), hoe uw huid reageert op de TCA-peeling.

 

TCA-peeling is NIET geschikt indien u:

 • Een Mediterrane, Aziatische, donkere of negroïde huid heeft. Bij de getinte en donkere huid is het risico op pigmentvorming te groot.
 • Actieve koortsblaasjes (herpes simplex) heeft
 • Recent bestraald bent
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • De afgelopen zes maanden accutane heeft gebruikt op de te behandelen huid
 • Last heeft gehad van zonnebrand of significante blootstelling aan de zon in de laatste twee dagen
 • In het te behandelen gebied een operatie heeft ondergaan in de laatste zes weken voor de behandeling

Na de TCA behandeling

De peeling werkt nog geruime tijd door in de huid. Het kan dus zijn dat uw huid na de behandeling wat branderig aanvoelt. Dit is eenvoudig te verhelpen door thuis nog wat na te koelen met een natte doek. Na 24 uur is het branderige gevoel meestal helemaal verdwenen en zal de huid droog en strak aanvoelen. De huid kan ook rood en iets gezwollen zijn.

Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donker van kleur en begint deze te vervellen. De huid zal dan ook erg droog en strak aanvoelen. De vervelling duurt meestal 7 dagen, soms iets langer. Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan en is het resultaat goed zichtbaar. Na 4 tot 6 weken kan, afhankelijk van het behandelpan, een vervolgbehandeling plaatsvinden.

Helaas stopt de TCA-peeling de veroudering van de huid niet. Daarom adviseer ik om de behandeling af en toe te herhalen om het resultaat te behouden. 

TCA-peeling

TCA peeling - chemische peeling - huidverbetering - schoonheidssalon Reeuwijk

TCA-peeling behandelingen

 

Intake (ca. 20 min)

Gratis

Eerste behandeling van gezicht, hals, decolleté of handen

€90,00

Vervolgbehandelingen (per behandeling)*

€80,00

*Indien nodig en binnen 4 tot 6 weken na voorgaande behandeling (tot maximaal 4 keer)